Legyél lehengerlő vagy hozd a szokásos formádat? Öltöny és gyertyafény vagy sportcipő és vurstli? A választás a tied – és a randi eredménye is a kezedben!

A randizás művészete olyasmi, ami mindig egyénre szabott. Ha el akarod nyerni szíved választottját,igyekezned kell, hogy az első randikból a maximumot hozd ki, de persze egyúttal természetesnek is kell lenned. Igen óriási közhely, hogy add önmagad, mégis az egyik legjobb tanács. Először is tisztázni kell, hogy a randin nem az érdeklődést kell felkeltened – hacsak nem vakrandira mész, akkor már előtte találkoztatok, beszéltetek a lánnyal, volt egy kis flört, elhívtad és ő igent mondott. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődését már nagyon is felkeltetted, lát benned valamit, és ezt az érdeklődést kell fenntartanod, míg megismeritek egymást.

Mindkettőtöknek legyen jó a randi

Nagy dilemma lehet, hogy pontosan hová is vidd, mi legyen a randi programja, „tematikája”. Ha tudsz már róla valamit, a korábbi beszélgetések alkalmával megtudtad például, hogy imádja a parkokat vagy éppen van egy film, amit nagyon szívesen megnézne, már jó kiindulási alapod van. Jó pont, ha olyan randit szervezel, amiről érződik, hogy személyesen neki tervezted. Ne legyen tehát olyan szaga a dolognak, hogy „ebbe a kávézóba hozok minden elsőrandis csajt”. Nem véletlenül visszatérő geg a B-kategóriás vígjátékokban, amikor a pincér gratulál az újabb csajhoz…

Viszont magadra is gondolnod kell. Míg a randi témáját érdemes a lányhoz igazítani, arra is gondolnod kell, hogy te mihez fogsz kezdeni. Mivel érdemes önmagadat adnod, magabiztosnak és megnyerőnek szeretnél látszani, ne válassz olyan helyszínt vagy programot, amitől te kényelmetlenül érezheted magad. Attól még, hogy a lány például adrenalin-függő, nem kell elvinned sárkányrepülőzni tériszonyos létedre. Válassz olyan helyet és tevékenységet, ami neked is komfortérzetet ad, ahol nem fogsz feszengeni és arra gondolni, hogy lépjetek már le innen.

Futó kaland, párkapcsolat, mi lesz a randi eredménye?

Az egészet nem is kell nagyon túlgondolni – az első randi jó esetben arról szól, hogy megismeritek egymást, kitaláljátok, hogy a felületes érdeklődés, vonzódás mögött ott van-e a potenciál valami többre. Egy nyáresti séta, egy piknik vagy egy kávé valami szép helyen sokszor éppen elegendő, hiszen remek alkalmat biztosít a beszélgetésre. Ne akard öt perc alatt életed párját megtalálni – a szerelem nem így működik.

A randizás alapja is csak annyi, hogy ne idegeskedj, gondolj át mindent nyugodtan. És jusson eszedbe, hogy ha esetleg nem jön össze a dolog, akkor sem jön el a világvége. Ha miatta nem, akkor nem is lett volna érdemes, ha miattad, megint tanultál valamit, s ha a körülmények miatt, lehet újra próbálkozni – legrosszabb esetben lesz egy jó sztorid és tapasztalatot nyertél.

Szóval, te hogyan szervezed a randit?