Igent mondott, boldogan húzta az ujjára a sokáig spórolt pénzeden vásárolt gyönyörű ékszert, azonban ő pár nappal később levette és azóta is a szekrényben porosodik? Mi lehet az oka, hogy már nem viseli az eljegyzési gyűrűt?

Kényelmetlen a gyűrű

Ne gondolj azon nyomban a legrosszabbra! Lehetséges, hogy amikor a párod felpróbálta a gyűrűt még jó volt méretben, de mondjuk a hűvös vagy meleg időjárás miatt kicsit megdagadtak az ujjai, így az most kényelmetlen számára.

Fél tőle, hogy elhagyja

Az is egy esetleges indok lehet arra, hogy mért nem hordja az eljegyzési gyűrűt, hogy fél hogy elveszíti. Tudja ő is, hogy milyen sokat jelent és egy rossz mozdulat elég ahhoz, hogy a gyűrű lecsusszanjon az ujjáról és örökre elvesszen.

Ha sportol, akkor az is előfordulhat, hogy a mozgás idejére vette csupán le, de megfeledkezett a gyűrű visszahúzásáról. A legtöbb sportnál ugyanis le kell venni az ékszereket biztonsági kérdések miatt, ezen felül egyébként az ékszerben is könnyen kárt tehet egyes sporteszközök használata.

gyűrű

Nem viseli a gyűrűt – nem biztos a döntésében?

Sajnos ez is egy opció lehet. Az elbizonytalanodás szinte minden kapcsolatban egyszer-egyszer előfordul. A házasság gondolata akár az utolsó pillanatig is kételyek között tarthatja a szerelmedet, de ez teljesen normális. Hiszen egy olyan fogadalmat készültök tenni egymásnak, ami az egész életeteket megváltoztatja, és örökre szól.

Vajon mi lehet a megoldás?

A legjobb, amit tehetsz, hogy minél előbb, finoman rákérdezel, hogy miért nem viseli a gyűrűt. Ne kertelj, ne azt kérdezd, hogy tetszik-e neki vagy sem vagy ne utalgatással próbáld ki szedni belőle a választ. Egyszerűen kerek perec kérdezd meg, hogy mi az oka. Ne legyél erőszakos és haragos, mert akkor a válasz sem lesz őszinte, ráadásul nem is elítélheted el a döntését. Ha a válasz megnyugtató, akkor ne foglalkozz vele többet, mert csak saját magadnak fogsz bemesélni olyanokat, amikről szó sincs.