Hogyan kell csajozni? Tanuljunk-e csajozni vagy inkább saját magunkon, az önbizalmunkon dolgozzuk? Miért olyan könnyű egy randi egyeseknek és miért megy nehezen minden másoknak?

Ha őszinték akarunk lenni, a csajozás nem valami olyasmi, amit egy cikkből vagy az internetről valaki “megtanulhat”. Ez azonban senkit nem kell, hogy elkeserítsen, mivel nem is a csajozás mikéntjét kell elsajátítani – sokkal inkább a hozzáállást.
Ha azt akarod, hogy sikered legyen a csajoknál, persze el kell döntened, mi is a célod – nagy a különbség aközött, hogy egyéjszakás kalandokra hajtasz, vagy éppen párt keresel magadnak. Az alap azonban minden esetben ugyanaz.

Szerelem vagy sem, az alap szinte mindig ugyanaz

Akár párkapcsolat, akár egyszerű randi a cél, ha el akarod érni, hogy felkeltsd az érdeklődést, ahhoz csak magabiztosságra van szükséged. Mindig van persze olyan, hogy valaki nem jön be a másiknak – ez megesik, egyszerűen túl kell lépni rajta. A tapasztalat, az elutasítás megélése egyébként is fontos része annak a folyamatnak, amelynek során megtanulsz a másik nemmel rutinosan kommunikálni. Ha ellenben megvan a potenciál, akkor valóban a magabiztos fellépésen múlik minden.
Első látásra ritkán alakul ki szerelem, aki erre vár, az gyakorlatilag feladja a csajozást – aki igazán tenni akar azért, hogy párt találjon magának, annak gyakorlatiasnak és aktívnak kell lennie. A flört, a leszólítás, a gesztikuláció és a testbeszéd mind hasznos eszközök, a technika tapasztalattal fejleszthető.

A randi akkor jó, ha élvezetessé és érdekessé teszed

A legalapvetőbb tanácsok , hogy hogyan kell csajozni, röviden összefoglalhatóak – ha tetszik valaki, szólítsd le, kezdeményezz társalgást, tanúsíts érdeklődést, és próbálj nem mondani semmi sértőt vagy nagy hülyeséget. A beszélgetés első néhány perce alapján jó eséllyel pedig azt is eldöntheted, hogy tényleg szimpatikus-e neked a másik, vagy csak akkor tetszik, ha a kettőtök viszonya nem sok beszélgetést foglal magába.

A randi esetén sem adhatóak nagyon más tanácsok – a szimpátia, ha találtok közös témát és egymásra vagytok hangolódva, magától is kialakul, nem kell erőltetni azt. Az embernek csalhatatlan érzéke van ahhoz, hogy tudja, mikor kínos egy csend, és mikor nem az – ha még a sokadik randin is kínosnak érzed, lehet, hogy el kell gondolkodni azon, jó helyre összpontosítod-e az erőfeszítéseidet. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne kreatívkodj a randi megszervezésekor.

Nincs olyan „titok”, amelyet megtanulva a nők a lábad elé borulnának, és ha mindenképpen valami ilyen módszerre hajtasz, csalódni fogsz. Ha ellenben megpróbálsz tudatosan odafigyelni a másikra, és közben úgy fellépni, mint aki valóban bízik is magában, akkor nagy gond nem lehet. Nem kell ahhoz még csak különösebben érdekes embernek sem lenned, hogy érdekesen tudj beszélni, s Adonisznak sem, hogy vonzónak tűnj. A magabiztos fellépés már önmagában is vonzó és legkomolyabb fegyvere a randizás csataterére induló férfiembernek.

Hogyan kell csajozni? Te hogyan látod, a randizás, csajozás tényleg egyszerű, ha jól állsz hozzá, vagy szeretsz inkább komplex stratégiákban gondolkodsz?