Hallottál már a három másodperces szabály létezéséről? Ha még nem, akkor ezt mindenképpen érdemes elolvasnod, mielőtt szórakozni indulnál!

A három másodperces szabály lényege, hogy ha meglátod a kiszemeltedet, körülbelül ennyi időd van rá, hogy megszólítsd. A stopperóra akkor indul, amikor észreveszed őt, tehát ha egy bárpultnál ültök már fél órája, de még nem vetted észre, az nem jelenti azt, hogy elkéstél. A lényeg, hogy amint megpillantod, ne habozz, azonnal lépj oda hozzá és szólítsd meg.

Miért jó a három másodperces szabály?

Ha nem vársz tovább, akkor nem kezdesz el gondolkodni azon, hogy hogyan szólítsd meg, hanem egész egyszerűen biztosan önmagadat fogod adni. Az előre megfogalmazott csajozós szövegek nagyon ritkán sülnek el jól, míg a spontán bemutatkozás magabiztosságot, határozottságot sugall a lány számára.

Fontos, hogy a lányban ne merüljön fel gyanú afelől, hogy már régóta keresed az alkalmat, tehát semmiképp ne a háta mögül osonj oda, ezzel azt az érzetet keltve, hogy már hosszú ideje figyeled.

Nincs idő rá, hogy elkezdj stresszelni, így a tünetek, mint például az izzadó tenyér vagy a beszédedben mutatkozó kétségek, egyszerűen nem fognak mutatkozni. Persze később előjöhetnek az idegesség jelei, de miután már beszélgetésbe fogtatok, sokkal kevésbé lesz zavaró számodra és a kiszemelted számára.

három másodperces szabály

Mikor nem érdemes alkalmazni a módszert?

A három másodperces szabály bármikor, bárhol alkalmazható. Nem csak szórakozóhelyen, hanem mondjuk korcsolya- vagy sípályán, könyves boltban vagy piacon. Az egyetlen dolog, amire figyelj, hogy mivel nincs időd rá, hogy ellenőrizd, hogy egyedül van-e, olyan megszólítást válasszál, ami nem hoz kellemetlen helyzetbe, ha feltűnik mondjuk a barátja.

Erre igen egyszerű megoldást, hogy a nyitószöveget a helyszínhez kapcsolod valamilyen módon – például korcsolyapályán megkérdezheted, hogy meg tudja-e mondani, hol lehet megéleztetni a korcsolyát. Bármerre is jársz, mindenhol van olyan dolog, amit kérdésként fogalmazhatsz meg, és amely segít egy beszélgetést elindítani.

Lényeg, hogy ne tétovázz, az óra ketyeg, és minél többet vársz, annál nehezebbé teszed a helyzetedet!