A beszélgetés nem férfiatlan, viszont annál inkább egészségmegőrző. Eljött az ideje, a párkapcsolattémának egy sör fölött a haveroknak, mert néha kell. Erről is szól a barátság.

Akárhogyan állsz is a másik nemhez – párkapcsolatban élsz, szingliként randizgatsz vagy akár egy éjszakás kalandokra utazol –, mindig fontos, hogy ne egyedül élj a világban, legyen kivel megosztani, ami felgyűlik benned.Erre nem kell pszichológust fogadni – elég csak annyi, ha a barátaiddal beszélsz arról, hogy mi történt veled, mit gondolsz. Jó esetben ezt persze mondani sem kell, hiszen tudjuk, pasiként szívesen osztjuk meg egymással a hódításokat, sikereket vagy éppen mulatságos sztorikat.

Flörttől párkapcsolatig minden érdemes megdumálni

Fontos azonban, hogy legyen legalább egy olyan barátod, akivel nem csak a felszínes sztorizgatás megy, hanem valóban értelmesen el tudtok beszélgetni akár mélyebb dolgokról is. Egy párkapcsolat során mindig adódnak nehézségek, és ha van kinek kiönteni a szíved – igen, férfiember is csinálhat ilyet –, akkor sokkal könnyebben fogod venni az akadályokat, magadban is sokkal jobban képes leszel tisztázni a dolgokat.

Ha van olyan, akinek nem csak azt meséled el, hogy milyen ügyesen leszólítottál egy csajt, de azt is, hogy két perccel később milyen rettenetesen leégtél, akkor nem magadban fogsz fortyogni ezen. Még a bukásaidból is jó történet lesz, és nem csak tapasztalattal gazdagodsz, amit magadnak átgondolhatsz, de akár jó tanácsokkal is.

A beszélgetés mindenkinek jó, hisz erről szól a barátság

A pasik egymás között is szívesen beszélgetnek a csajozásról, kapcsolatokról, még ha máshogyan teszik is ezt, mint az ellenkező nem képviselői. Nem sztereotípia ez, általában tényleg teljesen máshogy működik a dolog. De ha igazán jót akarsz magadnak, akkor néha beszélsz valaki olyannal, aki képes a problémáidat megérteni, és nem csak az a fontos, hogy jót nevessetek a sztorikon, de adott esetben a randizás nehézségeiről, esetleg szerelemről is szó eshessen, a komolytalanságon túl. Persze az se árt, ha megbeszélitek, hogyan sikerült egy-egy flört, egy randi.

A barátok óriási segítségedre lehetnek, olyan dolgokat oszthatsz meg velük, amiket másokkal egyébként nem tennél, és teljesen őszinte lehetsz. Hosszú távon sokat segít ez tapasztalataid helyes értelmezésében, a megfelelő hozzáállás kialakításában is. Emellett maga a barátság is erősebb lesz az őszinteségtől, úgyhogy  általában véve rengeteg pozitív hozadéka van, amelyek segítenek neked.

Mennyire fontos a barátság? Ti szoktatok egymás között beszélgetni? Tényleg megbeszélitek a dolgokat, vagy csak jót nevettek a sztorikon? Osszátok meg velük kommentben!